Molten SpeedWax (1 zak)
Molten SpeedWax (1 zak)
0 Review | Review toevoegen
De ultieme smering voor je ketting! Geen smerige, vieze kettingen meer, maar droge, schone kettingen, cassettes en tandwielen.

Verzendkosten

€ 6,95

Verwachte levertijd

10 dag(en)

€ 27,95 *
Prijs per stuk

Voorraad :

Dit product is niet uit voorraad leverbaar
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Molten SpeedWax

De Molten SpeedWax ChainWax is een uniek product, amper gekend in de huidige wereld van smeermiddelen. Het heeft uitstekende water- en vuilafstotende eigenschappen en smeert enkel waar het écht nodig is - tussen de rollers in plaats van aan de buitenzijde. Wax heeft daarnaast als eigenschap dat het kurkdroog is - én blijft. Geen zwarte handen of vieze vlekken meer, en dat tot ongeveer 700 km na een enkele wax-behaneling.

Wat voor voordelen heeft wax tov gewoon smeermiddel?
Wax houdt de ketting schoon en droog, geen zwarte vieze ketting meer. Wax is water- en vuilafstotend. Zelfs in natte – modderige omstandigheden blijft een gewaxte ketting beter functioneren dan een traditioneel gesmeerde ketting. Wax is sneller, uit een test van Frictionfacts is gebleken dat Molten Speedwax ruimschoots boven zijn competitie eindigde op het vlak van benodigd wattage, gratis snelheid dus! Wax zorgt daarnaast ook voor een langere levensduur van cassettes, kettingen en tandwielen.

Waaruit bestaat deze Molten Speedwax?
De wax is een combinatie van volledig gerafinneerde paraffine wax, DuPont PTFE en een zeer kleine Molybdenum Sulfide component. 

Hoe zorgt wax voor een langere levensduur?
Omdat de wax enkel zit waar het hoort te zitten, tussen de rollen van de ketting trekt het geen vuil aan, en blijft de ketting brandschoon. Bij een traditioneel gesmeerde ketting trekt dit vet of deze olie vuil aan wat op termijn een schurend effect creëert tussen de ketting en de tandwielen (en uiteraard cassette en derailleurwieltjes). Hierbij slijten deze onderdelen harder dan wanneer er gebruik wordt gemaakt van wax. Om deze reden is het dan ook noodzakelijk om een gewaxte ketting enkel te gebruiken op een compleet gereinigde aandrijflijn. Dit kunnen wij voor u verzorgen, of u doet dit thuis zelf. 

Hoe lang gaat wax mee op een ketting?
Onder droge omstandigheden en een schone aandrijflijn gaat een ketting ongeveer 700 km lang mee voordat een nieuwe behandeling nodig is. Natte, modderige omstandigheden verkorten dit natuurlijk.

Hoe onderhou ik mijn gewaxte ketting?
Onder droge omstandigheden is er geen onderhoud nodig. Na een natte ofwel modderige rit is afspoelen het beste, en daarna schoon blazen met lucht om water te verwijderen. Ons advies is om altijd een tweede ketting klaar te hebben liggen, die reeds voorzien is van wax om zo direct te kunnen wisselen en geen waxpauze in te moeten lassen. Gebruik maken van quick-links in de ketting kan daarbij handig zijn.

Kan ik een gewaxte ketting ook gewoon smeren?
Het kan wel, maar betekent ook dat het hele proces van schoonmaken van de aandrijving opnieuw plaats zal moeten vinden. Dit zou enkel een noodoplossing moeten zijn, en nogmaals – een tweede gewaxte ketting klaar hebben liggen is naar ons advies een betere oplossing.

Kan het nog sneller?
Ja, we kunnen op aanvraag de ketting ook voorzien van het zogenaamde ‘Race Powder’ wat er voor zorgt dat het geheel nog 6% minder frictie heeft.

Hoe maken jullie de aandrijflijn schoon?
Cassettes en kettingen gaan in een Ultrasoonreiniger, grof vuil wordt vooraf met een ontvetterbak verwijderd. Tandwielen en derailleur worden schoongemaakt met een ontvetterbak en kwast. Na deze stap reinigen we cassette, ketting, tandwielen en derailleurwieltjes met en tot slot gaat de ketting in de Ultrasoonreiniger om zeker te weten dat er geen ‘oude’ smering meer aanwezig is. Ook een nieuwe ketting behandelen we op deze manier. 

Installeren jullie ook nieuwe cassettes en kettingen?
Indien je de fiets voorzien wil hebben van een nieuwe cassette of ketting en een wax-behandeling kan dit tegen een meerprijs van €9,95 voor de Molton Speedwax behandeling.

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.