ChainWax Molten SpeedWax behandeling
ChainWax Molten SpeedWax behandeling
0 Review | Review toevoegen
Een Molten SpeedWax behandeling van de ketting van uw racemonster met Molton Speedwax.

Verzendkosten

€ 0,00

Levertijd

1-3 dagen

€ 19,95 *
Prijs per stuk

Voorraad :

 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

ChainWax Molten SpeedWax

Ketting smeren of ketting waxen? De meeste fietsers smeren hun ketting. Gevolg hiervan is dat elke 2-300 km de smering herhaald moet worden en de ketting langzaam maar zeker steeds zwarter wordt, tot de gehele ketting, tandwielen en cassette schoongemaakt moet worden. Een tijdrovende klus die behoorlijk veel rommel met zich mee kan brengen. 

Een ketting waxen door middel van onderdompelen in een heet bad wax is een nieuwe vorm van ketting smeren. Iedereen kent wel de smeermiddelen (al dan niet op basis van wax) waarbij er meer smering aan de buitenkant van de ketting blijft zitten, dan op de plek waar het er echt toe doet: TUSSEN en IN de rollen van de ketting. Met onze chain-wax behandeling doen we juist dat, de ketting smeren op de plek waar het er toe doet. Dit effect heeft als gevolg dat het de meest effectieve manier van ketting smeren is, met daarnaast ook de minste weerstand in de aandrijflijn en daarmee dus een winst aan wattage tov klassieke smeermiddelen.

Naast deze effecten is het extreem water- en vuilafstotend waarbij het in gure weersomstandigheden altijd zorgt voor een optimaal gesmeerde ketting. Daarnaast blijft de ketting schoon EN droog. Dat wil zeggen, de ketting is aan te raken zonder zwarte vlekken op de handen en/of kleding te krijgen. Het verlengt ook de levensduur van de ketting, tandwielen en cassette. Al deze effecten houden bij gebruik in droge weersomstandigheden een 600 tot 700 km aan. Hierna is het nodig om de ketting wederom opnieuw te voorzien van een wax-laag.

Hoe ziet de behandeling eruit?
Cassettes en kettingen gaan in een Ultrasoonreiniger, grof vuil wordt vooraf met een ontvetterbak verwijderd. Tandwielen en derailleur worden schoongemaakt met een ontvetterbak en kwast. Na deze stap reinigen we cassette, ketting, tandwielen en derailleurwieltjes met en tot slot gaat de ketting in de Ultrasoonreiniger om zeker te weten dat er geen ‘oude’ smering meer aanwezig is.
Ook een nieuwe ketting behandelen we op deze manier.
Vervolgens gaat de ketting in een badje met Molton Speedwax.

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.